foto

Charlie Chaplin

  • nar. 16.4.1889
    Walworth, London, Anglie, Velká Británie
  • zem. 25.12.1977 (88 let)
    Vevey, Švýcarsko

Herecká filmografie

Filmy

2012 Iron Sky - a.z.
1992 Chaplin - a.z.
1983 A Good Turn Daily - a.z.
Zelig - a.z.
1968 Monument
1967 Hraběnka z Hongkongu
1959 Charlie Chaplin: Revue
1957 Král v New Yorku
1955 All in Good Fun - a.z.
1953 Yesterday and Today - a.z.
1952 Světla ramp
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Diskuze k tvůrci (38)

<< novější 2 1
    • 25.6.2016  02:46
    Maryinka
    (hodnocení, komentáře)

    Prosím, změňte tu profilovku, to je hrůza toto... vypadá na ní jako mrtvola vytažená po týdnu z vody.

    • 10.7.2015  16:50
    cheyene
    (hodnocení, komentáře)

    Fanoušky Chaplina by mohla tato fb stránka zaujmout podobně jako zaujala mě. Škoda, že takových není víc..

    • 7.4.2015  06:45
    Martin741
    (hodnocení, komentáře)

    Hawaj: Vladimir Iljic Lenin mal tiez zaujimave korene ..... viem, ze to tu nepatri 

    • 6.4.2015  00:03
    Hawaj
    (hodnocení, komentáře)

    Dle této infernetové zkazky to prej byl po matce rom a po otci žid, pricemz oba prchli z Ruska před pogromy.

    "V roce 1952 požádala americká zpravodajská služba britské vedení MI5 (britská kontrarozvědka), aby zjistilo okolnosti jména a narození, tak jako působení Charlieho Chaplina, na území Spojeného království.

    Odpověď, kterou zaslala kontrarozvědka MI5 (před několika dny v britských archívech odtajněna), byla nadmíru zarážející: Dne 16. 4. 1889 se žádná osoba jménem „Charlie", resp. „Israel" v oblasti jižního Londýna nenarodila. Jistý Israel Thornstein se narodil ve střední Anglii (nelze však zjistit přesné datum), jeho otec byl Issak Thornstein a matka Cikánkou, zvanou „cikánská královna", nikoli však z kmene Romů, nýbrž Sintů (kočovní Cikáni).

    Rodina uprchla z Ruska před pogromy na Židy a Cikány ze strany carových kozáků a usadila se ve střední Anglii, kde se Israel Thornstein (alias „Charlie Chaplin") narodil. MI5 vyloučila jakoukoliv levicovou činnost této rodiny na území Spojeného království a prý neví, jak dotyčná osoba ke jménu „Charlie Chaplin" vůbec přišla. Protože podle pravidel židovských kodexů se určuje rasová příslušnost dítěte podle matky, ačkoli otcem dítěte byl ruský Žid, je „Charlie Chaplin" ve skutečnosti Cikán! To vše objevil vysoký důstojník britské kontrarozvědky Jack Hill a informaci coby „top confidentialy" (velice důvěrné) zaslal roku 1977 i Charliemu Chaplinovi."

    na příspěvěk reagoval Martin741
    • 10.3.2015  17:07
    Martin741
    (hodnocení, komentáře)

    Najslavnejsi komik, spolu so Stanom Laurelom, Oliverom Hardym, Busterom Keatonom. Aj Vam prosim Vas na  80 -ku pripominal Hitchcocka? Nie vahou, samozrejme

    • 23.8.2014  21:42
    HoFikus
    (hodnocení, komentáře)

    Když jsem viděl jeho fotky okolo 80ti , tak mi hrozně připomínal Hitchcocka :)

    • 23.8.2014  21:41

    Uživatel HoFikus smazal svůj příspěvek.

    • 7.12.2013  14:18
    rysafi
    (hodnocení, komentáře)

    Hlavicz: děkuju

    • 8.3.2013  23:33
    Hlavicz
    (hodnocení, komentáře)
    na příspěvěk reagoval rysafi
    • 26.8.2012  15:08
    metal.storm
    (hodnocení, komentáře)

    :)

    • 27.6.2012  17:23
    Kubrickon
    (hodnocení, komentáře)

    berg.12: To neni ta, to je len tvár- klobúk,fúzy a červený motýlik a menovka a dátum narodenia a smrti a nápis ceny 7 halierov :D

    • 27.6.2012  14:57
    berg.12
    (hodnocení, komentáře)

    elmatador21:  Jestli myslíš jednu z těch v pravém sloupci, http://www.chaplinstamps.blogspot.de tak se obávám, že i sto let by mohlo být málo. To už bude skoro cennější to razítko z Litomyšle.

    • 27.6.2012  14:47
    Kubrickon
    (hodnocení, komentáře)

    berg.12: Sto rokov? tak dlho čakať si nemôžem dovoliť :)

    • 27.6.2012  14:45
    Kubrickon
    (hodnocení, komentáře)

    packa: Myslím zberateľskú cenu :D Ale tá známka je z Československa, takže neviem teraz :) 

    • 27.6.2012  12:55
    packa
    (hodnocení, komentáře)

    elmatador21: Dobře si tu známku prohlédni, na každé bývá uvedena její cena  ;-)

    • 27.6.2012  12:22
    berg.12
    (hodnocení, komentáře)

    elmatador21: Některé za sto let celkem solidní ;)

    • 27.6.2012  11:49
    Kubrickon
    (hodnocení, komentáře)

    Akú cenu môže mať poštovná známka z jeho podobizňou? :)

    • 17.2.2012  14:27
    sir-dave
    (hodnocení, komentáře)

    http://www.novinky.cz/koktejl/259377-tajne-sluzby-chaplin-byl-ve-skutecnosti-francouz-israel-thornstein.html?ref=boxE

    • 26.10.2011  23:18
    berg.12
    (hodnocení, komentáře)

    Sherlock Holmes: Chaplinovi. Kdyby těch filmů měl ve filmografii jako hraných, tak samozřejmé by to nebylo ;)

    • 26.10.2011  16:46
    Sherlock Holmes
    (hodnocení, komentáře)

    berg.12: A komu za to můžu poděkovat?

    • 26.10.2011  01:21
    berg.12
    (hodnocení, komentáře)

    Sherlock Holmes: Už můžeš.

    • 25.10.2011  21:46
    Sherlock Holmes
    (hodnocení, komentáře)

    Jak to, že tady Chaplin není uváděn i jako skladatel? Chtěl jsem si ho přidat k oblíbeným skladatelům, ale nejde to:-(

    • 27.10.2010  18:19
    Kulmon
    (hodnocení, komentáře)
<< novější 2 1

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(1 108)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace