foto

Roman Šebrle

  • nar. 26.11.1974 (44 let)
    Lanškroun, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bývalý český atletický vícebojař a olympijský vítěz v desetiboji Mjr. Roman Šebrle se narodil 26. listopadu 1974 v Lanškrouně.

Jako první překonal v desetiboji bájnou hranici 9000 bodů podle aktuálních bodovacích tabulek; výkonem 9026 bodů vytvořil v květnu 2001 v Götzisu světový rekord, který byl nepřekonaný dalších jedenáct let. Překonal jej teprve v roce 2012 Američan Ashton Eaton o 13 bodů. Z olympijských her má pan Šebrle jednu zlatou a jednu stříbrnou medaili, z mistrovství světa a Evropy má osm zlatých, tři stříbrné a pět bronzových medailí.

Často jej můžete spatřit v různých televizních pořadech, především v pořadech se sportovní tématikou. Volný čas vyplňuje Roman Šebrle nejčastěji jinými sporty, s nimiž přišel jako dítě do kontaktu. Kromě toho se začal učit golf.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2020 Jan Žižka
2012 Probudím se včera

TV seriály

2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Jeden velkej mejdan (S01E31)
2013 Vyprávěj (TV seriál) - a.z.
Cesta domů (S05E19) - a.z.
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

Dokumentární

2010 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Romana Šebrleho (S05E34)
2009 Tajemství celebrit (TV film)
2008 Cesta k vítězství (TV seriál)
2005 Sport 2005 (TV film) - a.z.
1993 GEN - Galerie elity národa (TV seriál)

TV pořady

2018 Sport Star (TV pořad) - mod.
Sto let sportu - vyhlášení největších momentů (TV pořad)
Sto let sportu – galavečer českého sportu (TV pořad)
2016 Kdo to ví? (TV pořad)
2014 Překvápko! (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 TOP STAR (TV pořad)
2009 Atlet roku 2009 (TV pořad)
Na slovíčko (TV pořad)
Pelíšky slavných (TV pořad)
Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
2008 Atlet roku 2008 (TV pořad)
Přísně tajné (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
Česká Miss 2008 (TV pořad)
2007 Atlet roku 2007 (TV pořad)
2006 Atlet roku 2006 (TV pořad)
ČR:SR Test národa 2006 (TV pořad)
2005 Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Athens 2004: Games of the XXVIII Olympiad (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2001 Bárymetr (TV pořad)
Na kus řeči (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1998 Game Page (TV pořad)
Na plovárně (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Bolkoviny (TV pořad)
Zprávy TV Prima (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace