foto

Světlana Nálepková

  • nar. 2.7.1960 (58 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Světlana Nálepková je absolventkou pražské konzervatoře, ještě za studií se objevila v menších úlohách v televizi. Po absolutoriu hrála v Činoherním studiu v Ústí nad Labem a v Ypsilonce (1981-1983), poté byla spolu s V. Krejčím a M. Nesvadbou členkou Mimtria (1984-1989), s nímž dosáhla v rámci Československa značné popularity. Nálepková v té době také začala více hrát v televizních pohádkách, objevila se také v seriálu SYNOVÉ A DCERY JAKUBA SKLÁŘE (1985) nebo ve filmu LÁSKA Z PASÁŽE. Po rozpadu Mimtria (1989) začala vystupovat samostatně se svými představeními pro děti (Sněhurka na trampolíně, Šmidli fidli pidli atd.), po roce 1990 hostovala také v divadelní skupině Josefa Dvořáka. V letech 1993-1997 hostovala v Hudebním divadle Karlín, kde vynikla v roli Josefíny (muzikál Má férová Josefína).

Světlana Nálepková se prosadila také jako zpěvačka, její doménou jsou písně z dvacátých až čtyřicátých let, s úspěchem vydala CD s písněmi Marlene Dietrich nebo Edith Piaf. V současnosti Nálepková hostuje v několika divadlech (muzikál Milovat k smrti v divadle Metro nebo Úžasná slečna Flintová v Divadle Radka Brzobohatého), nadále zpívá na koncertech a vystupuje také na společenských akcích. Ve filmu jsme ji zatím naposledy viděli jako sekretářku v komedii PÁNSKÁ JÍZDA (2004).

Poprvé byla provdaná za svého kolegu z Mimtra Michala Nesvadbu (1985-1990), s nímž má dceru Josefínu, poté byla manželkou japanologa Martina Vačkáře, její další vztahy se dodnes často probírají v bulvárních médiích.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2013 Záměna (divadelní záznam)
2009 Ctrl Emotion (studentský film)
2004 Pánská jízda
2001 Ani svatí, ani andělé (TV film)
1995 Vápenička (TV film)
1993 Anatol (TV film)
Martinovo tajemství (TV film)
1991 Lhát se nemá, princezno! (TV film)
Posázavský pacifik (TV film)
Princezna Duše (TV film)
1989 Kdo probudí Pindruše ...? (TV film)
Romance o vodníkovi (TV film)
1988 Hodinář (TV film)
1987 Ať přiletí čáp, královno! (TV film)
O princezně na klíček (TV film)
1986 Šaty až na zem (TV film)
1985 Havárie
Láska z pasáže
Moje zlaté holky (TV film)
Nebožtík si nepřál květy (TV film)
Otec (TV film)
Putování za měsíční nitkou (TV film)
1984 Oldřich a Božena
Poslední mejdan
1982 Poslední adresa neznámá (TV film)
1980 Když se prořezávají zoubky (studentský film)
More v kvapke vody (TV film)
Princové jsou na draka (TV film)
Ztracený manžel a zastřelený výhybkář (TV film)
1979 Zastretý farebný svet (TV film)
1978 Lvi salónů
Paví král (TV film)
1977 Příběh lásky a cti
Ráno budeme moudřejší (TV film)

TV seriály

2011 Aféry (TV seriál)
Falešný forhend (E04)
2009 První krok (TV seriál)
O krok vpředu (E13)
Rajské ovace (E12)
Jdu do toho (E11)
další epizody (13)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
2000 Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
1997 Pražský písničkář (TV seriál)
Rozpad monarchie (E02)
1985 Synové a dcery Jakuba skláře (TV seriál)
Krize (E05)
V novém domě (E04)

Dokumentární

2015 Dobré úmysly
2012 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Světlany Nálepkové (S07E25)
13. komnata Hany Čížkové (S07E15)
2007 Příběhy slavných (TV seriál)
Sesazený král (S08E08)
2004 Film o filmu: Pánská jízda (TV film)
1996 Světlana zpívá Marlene (TV film)
Žofín, ostrov vzpomínek a snů (TV seriál)
1989 Vždycky jsem to já (koncert)

TV pořady

2016 Dobré konce (TV pořad)
2015 Poslední zhasne (TV pořad)
2013 Krampoloviny (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Hoby naší doby (TV pořad)
Prominenti (TV pořad)
Prostřeno! (TV pořad)
2009 Když člověk přichází do let... (TV pořad)
2008 Experiment (TV pořad)
2006 Hitparáda televizní zábavy (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 Pošta pro tebe (TV pořad)
Pípšoubazar (TV pořad)
VIP na cestách (TV pořad)
2002 Abeceda hvězd (TV pořad)
2000 Co v Silvestru nebylo (TV pořad)
Věštírna (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Vsaďte se! (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
Český bodyguard (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Sejdeme se na Prdlavce (TV pořad)
V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
Šance (TV pořad)
1987 Náhradník (TV pořad)
1984 ABECEDA (TV pořad)
Zpívánky (TV pořad)
1982 Možná přijde i kouzelník (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace